Broker

Een broker is een soort tussenpersoon tussen jou en de beurs. Als particulier handel je bij een broker en deze koopt daadwerkelijk op de beurs de aandelen. Uiteraard ben jij dan wel eigenaar van de aandelen.

Bij de bekendere brokers kan je aandelen kopen op de verschillende indexes. Denk hierbij aan de AEX, AMX, AScX, maar ook handelen in buitenlandse aandelen is mogelijk. Bekende buitenlandse indices zijn bijvoorbeeld Dow Jones, Nasdaq, Nikkei.

Een aantal bekende Nederlandse brokers staan hieronder opgesomd. Deze lijst is niet uitpuntend.

Meer info
Lynx is in 2006 gestart in Nederland en is daarmee actief in 6 Europese landen. Naast het snelle tradersplatform biedt Lynx ook seminars. Hiermee kan je jouw beleggingsvaardigheden naar een hoger niveau brengen.
Indicatie kosten aandelen transactie: € 6,00.
Meer info
Today's group is een innovatieve broker, naar eigen zeggen voor iedere belegger.
Indicatie kosten aandelen transactie: € 6,00.
Meer info
Tradersonly is naar eigen zeggen naast een broker ook een community voor beleggers die beter willen worden. Er zijn experts aanwezig die kunnen ondersteunen. Bij Tradersonly zijn er veel beleggingsproducten waar je gebruik van kan maken.
Indicatie kosten aandelen transactie: 0,09% van orderbedrag.
Meer info
Saxo is één van de eerste online beleggingsbanken voor particulieren. De in 2000 opgerichte bank maakte het voor particulieren mogelijk om zelf orders te plaatsen op de beurs.
Indicatie kosten aandelen transactie: € 6,50 + 0,10% van orderbedrag.
Meer info
Gestart in 1999. Door veel ervaring weet Alex dus waar hij het over heeft. Alex probeert vanaf zijn oprichting een broker te zijn voor iedereen. Zo zijn er bij Alex pakketen voor de sporadische belegger, maar ook voor iemand die meer op zoek is naar vermogensbeheer.
Indicatie kosten aandelen transactie: € 6,50 + 0,12% van orderbedrag.
X Wij gebruiker cookies. Als u gebruikmaakt van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. meer informatie ok